2009. augusztus 15., szombat

Interjú: The Prodigy /CKM/


Firestarter előtt senki nem ismerte őket, /kikérem magamnak! :)/ma a világ egyik leghíresebb elektronikusrock-bandáját alkotják. A Prodigy idén diadalittasan tért vissza Invaders Must Die című albumával.

CKM: A Music For The Jilted Generation borítóján The Prodigyként szerepeltetek, a The Fat of The Land idején Prodigy volt csak a lemezen, majd az Always Outnumbered, Never Outgunned borítóján megint ott van a The előtag.
Liam: Mindig is The Prodigy voltunk, a változtatások csakis azért történtek, hogy a nevünk kényelmesen elférjen a borítón.
CKM: Oké, jöhet a nehezebb kérdés: mi a zenei stílusotok?
Keith: Tényleg nehéz minket besorolni egy adott műfajba, az évek alatt jelentős változáson ment keresztül a zenénk, minden nagylemezünk más. A Chemical Brothers, a Fatboy Slim és a Crystal Method mellett minket tart a kritika az elektronika, azon belül is a big beat műfaj előfutárának, de a zenénkben számos stílus jegyei ott vannak: jungle, rave, hardcore, az 1990-es évek korai ipari zenéje, az alternatív rock, és később az énekben a punk elemek is megjelennek. Tisztul már a kép?
CKM: Nem esküdnék meg rá.
Keith: Akkor maradjunk annyiban, hogy underground elektronikus tánczenét nyomató rockbanda vagyunk.
CKM: Új albumotok frappáns válasz volt a találgatásokra a köztetek dúló ellentétekről. Újra barátságos a viszony?
Maxim: Nem vagyok barátságos.
CKM: Na jó, Maxim, akkor úgy kérdezem, hogy hozzád képest.
Maxim: Ha így kérdezed, akkor igen. Változó korban voltunk mind. Bizonyos dolgoknak meg kell történnie ahhoz, hogy tudd, ki vagy, és mit akarsz az élettől. Mi együtt éltük meg ezt a korszakot, és most már értékeljük egymást.
CKM: Hamar az eladási listák élére pattant a lemez, ráadásul úgy, hogy nemrég hagytátok ott eddigi kiadótokat. Miért váltottatok?
Folytatás a CKM augusztusi számában.

Mint anno mondtam kicsit unalmas már az a punktechno, de üdvözítem a retró hangzás visszatérését.

www.ckm.hu/magazin/
The Prodigy - Wikipédia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése