2009. augusztus 5., szerda

Fáljmegosztás, tárolás 8

ADrive
50GB/!/ tárhely, 2GB fájlméret korlát, ingyenes. Sajnos az ingyenes verzióhoz nem jár asztali alkalmazás, csak webböngészőn keresztül lehet kezelni a fájlokat, de onnan is jó. Egy intéző szerű java-s felület. Megosztani lehet, fotóalbum mutogatás nincs.
/Regisztrálni kell/

SkyDrive
25GB tárhely, 50MB fájlméret korlát. Webes felület vagy Internet Explorer 8-at használva húzd és dobd módszerrel lehet a fájlokat feltölteni, illetve az új Live programok, pl: Live Fotótár alapból feltudja tölteni a tartalmat. Megosztani, közzétenni lehet. Kicsit átláthatatlan a webes felület. Mobiltelefonról-ról is elérhető./!/
/MSN hozzáférés, Windows Liv ID kell/

Gladinet
Ezzel az alkalmazással Intézőbe beépülve férhetünk hozzá tárhelyükhöz. Több tárhelyet támogat. Én SkyDrive-al próbáltam Win7 alatt, de fagyozgatott. Ennek is több verziója van, ingyenes és fizetős, különböző szolgáltatásokkal.


Xmarks Firefox kiegészítő
Témába vág. Feltölti a Firefox könyvjelzőket a szerverükre és webböngészőn keresztül bárhonnan elérhetők könyvjelzőink. Másik szolgáltatása, hogy összegyűjti a hasonló könyvjelzőket, oldalakat a többi felhasználótól és listázza népszerűség vagy mi szerint vagy micsoda, de hasznos. /Regisztrálni kell/

"Az Xmarks segíti a legjobb Google találatok kiválasztását azok alapján, hogy mások mit jelöltek könyvjelzővel. Tudjon meg többet az oldalakról az egér Xmarks ikon felé mozgatásával. Ez a tulajdonság kikapcsoltatható az Xmarks beállítások menüjében."

Dropbox találatra ezt dobja.

Tehát, majdnem mindegyik jó, de egyik sem tökéletes számomra.
Kezdem a Windows Live Mesh-el, mert az sehogy sem akart normálisan működni, feltölteni, letölteni.
Maradva az MS-nél SkyDrive majdnem tökéletes. Csak az a baj, hogy nem használok IE-t. 50MB fájlkorlát /?/ talán elég, de a webes felülete, keszekusza számomra.
Mobil elérés tetszik.
ADrive. Ide minden mehet. Hatalmas tárhely egyszerű webes kezelés. De csak ennyi. :(
Dropbox. Hmmmm? A legszimpatikusabb. De ez sem tökéletes. Tetszett a intéző-be való beépülés, a legegyszerűbb használni. Szép a fotóalbum funkciója, korlátlan fájlméret, csak ne maradnának a gépen.

Még mindig nem döntöttem, mert nem tudom.
Dropbox miért csak szinkronizál? És lehetne kicsit nagyobb a tárhely.
ADrive beépülővel jó lenne. Még kutakodok, próbálgatok.

Ja a Google! Igen, miért nincs hivatalos tárhelye?!
Ott a Picasa 3 + webalbum, a Gmail 7GB mérete, Blogger és egyéb online szolgáltatásai.

8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése