2009. október 6., kedd

IQ TESZT

Még 7 évvel ezelőtt készült ez a bejegyzés a régi Naplómban. Nem tudom mennyire lehet komolyan venni, de a Honvédségnél is kellet írnom tesztet és a pszichologikus mindig nagy lelkesedéssel várt, mert jók lettek. Pirossal kiemeltem magamat. ;(

Tesztjeim:

A tesztet 47 perc alatt oldottad meg. A 60 feladatból összesen 49 sikerült helyesen megoldani.
Az IQ-d értéke 132 pont.

Köszönjük, hogy kitöltötted a tesztet. Véleményedet, javaslataidat írd meg a nekünk.
http://alfa.webdesign.hu/jatek/


Ön 22 darab feladatra válaszolt helyesen.
Ennek megfelelően az Ön intelligencia hányadosa: 122.
A felnőtt lakosság 92 százaléka rendelkezik az Önénél alacsonyabb intelligencia hányadossal.
http://www.diag.hu/cikkek.php?cikk_id=32

Az IQ-ról:

Az ajánlott IQ értékeket foglalkozásonként is megpróbálták "belőni". Így lett egy "mezei" filozófia professzor 140, egy ügyvéd 128, egy újságíró 125, míg egy földműves 92 IQ-s. Egy másik statisztika szerint egy többdiplomás, magas képzettségű szülő IQ-ja 153, születendő gyermekeié átlagosan 120 lehet. Ugyanezek az adatok alacsonyabb képzettségű diplomás esetében 132 és 112, segédmunkásoknál 87 és 92 IQ.

A magas intelligencia döntő részben kromoszómák szerencsés kombinációja, vagyis adottság, ami jelez valamit. Ez a valami talán leginkább problémamegoldó képességet, információk alkotó alkalmazásának tehetségét jelenti. Azonban kozmikus névértékű IQ nélkül is lehet kozmikusan nagy jelentőség dolgokat alkotni. Az intelligencia mit sem ér, ha nem társul hozzá tudás, műveltség, szorgalom. Mostanság az USA-ban, a tudomány világában az intelligencia mellett egyre nagyobb szerep jut az ún. citation index-nek. Ez a tudós, kutató rangját az alapján "méri", hogy a szaklapokban, médiumokban mennyi és milyen idézet jelenik meg tőle, hányan hivatkoznak rá.

Valószínűnek tűnik, hogy a tudomány a későbbiekben sem tudja pontosan meghatározni az intelligencia mibenlétét. Világos, hogy az IQ-érték alapján nem lehet egy embert megítélni, de ha más dolgokkal együtt vesszük figyelembe, hasznos információként szolgálhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése