2009. július 31., péntek

Elektronikus cigaretta

Anyámnak gondoltam, hogy veszek, mert rengeteget szív.
De...


Az ELEKTROMOS CIGARETTA, egy olyan nagyszerű találmány, amely a cigarettát minden élvezetében képes helyettesíteni, amely megőrzi a hagyományos cigaretták frissítő hatását, a meggyújtás kivételével a dohányzás teljes mozdulat sorát, - tökéletesen kielégítve ezzel a dohányosok igényeit - ugyanakkor Ön használata során megszabadul a kátránytól, az égéstermékektől, és további közel 500 féle az emberi szervezetre káros kémiai összetevőtől, melyek a hagyományos cigaretta által előidézett légzőszervi és szív-, érrendszeri, valamint daganatos megbetegedéseket okozzák, A WHO, 2003. május 21-én elfogadtatta a Keretrendszerét a Dohányzás Szabályozására. Az ELEKTROMOS CIGI "füstjét" mely mikroelektronikai szabályozó technológiát, és mikroporlasztási eljárást alkalmaz - kátrány nélkül lélegezhetik be a dohányzók. Az ELEKTROMOS CIGI terméket használók tehát megakadályozzák, hogy tüdejükbe és szervezetükbe kátrány, és számos más veszélyes anyag jusson, valamint megkimélik a kellemetlen cigarettafüsttől a passzív dohányosokat.Az elektromos cigaretta segít Önnek leszokni a dohányzásról, úgy hogy közben nem kell megvonnia magától a dohányzást rítusát, ugyanis az elektromos cigarettával Ön ugyanúgy dohányozhat, mint hagyományos társaival, azonban nem képződik kátrány és káros füst, ugyanis a nikotin oldott állapotban vízpára segítségével jut a szervezetébe. A különböző nikotintartalmú patronok segítségével pedig fokozatosan tudja szervezetétől megvonni a nikotint.Az elektromos cigaretta használatával nem feltételül kell leszoknia a dohányzásról, de használatával elkerülhető a hagyományos cigaretta átal kibocsátott füst és kátrány lerakódása a szervezetben, valamint másokat sem zavar szenvedélyével, így akár olyan helyen is használható ahol egyébként tiltott a dohányzás.







Toxikus anyagokat tartalmaz az elektromos cigaretta
/2009. július 23/

Rákkeltő összetevőket találtak az elektromos cigarettákban annak ellenére, hogy a gyártók a hagyományos cigarettánál biztonságosabbnak tüntetik fel terméküket - közölték szerdán az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA) illetékesei.

Két vezető cigarettagyártó termékeit tesztelte az FDA, összesen 19 változatot, ezek mintegy fele tartalmazott egy rákkeltő anyagot, a nitrozamin nevű vegyületet. Több olyan termékben találtak nikotint is, melyről azt állította gyártója, hogy mentes tőle.

A hatóság szakvéleménye szerint hiányos a minőségellenőrzés az előállító cégeknél. Közegészségügyi szakemberek azt is aggályosnak találják a füstmentes cigarettával kapcsolatban, hogy a fiatalokat célozza meg, ezáltal belépőt jelenthet a valódi dohányzáshoz. A gyártók változatos, például csokoládés, gyümölcsös és mentolos ízekben hozzák forgalomba terméküket.

"A dohányipart megcélzó kutatások bizonyították, hogy a gyümölcsös és cukros ízek növelik a cigaretta társadalmi elfogadottságát és a kíváncsiságot a termék kipróbálására" - mondta Jonathan Winickoff, az Amerikai Gyerekgyógyászati Akadémia dohányzásra szakosodott csoportjának elnöke. Mivel az elektromos cigarettára nem vonatkoznak a szövetségi dohánytörvények, sokszor könnyebb is a fiataloknak hozzájutniuk.

Az FDA hivatalnokai nem válaszoltak arra, tesznek-e lépéseket a most vizsgált két gyártóval szemben.

www.oxygain.hu

1 megjegyzés: