2009. június 3., szerda

Ubuntu

Általában Windowst használok, de hobbiként egy másik partíción ott figyel az Ubuntu.
Meg vagyok vele elégedve, csak az bosszant, ha találok valami érdekes programot ami nincs fent a tárolókban és nincs .deb fájlban akkor annak telepítésével szenvednem kell. Nem olyan egyszerű mint Windowsnál.
De alapjában nagyon sok mindent nyújt az Ubuntu, ingyen.




Ubunt.hu
Az Ubuntu egy népszerű, könnyen kezelhető, sokoldalú, látványos megjelenésű operációs rendszer. A legkisebb netbookoktól, a laptopokon és az asztali számítógépeken keresztül egészen az adatközpontokban lévő óriási kiszolgálókig mindenhol megállja a helyét. A rendszer szabadon letölthető, használható, továbbadható, tanulmányozható és módosítható igényei szerint. Ingyenesen használhatja üzleti célra is.

Az Ubuntu segítségével egyszerűen tájékozódhat, kommunikálhat, alkothat és dolgozhat. A rendszerben rögtön megtalálhat minden olyan fontos alkalmazást, amire a mindennapokban szüksége lehet, például Internet-böngészőt, levelezőt és csevegőt, szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, képszerkesztőt és médialejátszót. Ha pedig mindez nem lenne elég, néhány kattintással több ezer program között válogathat kedvére, melyeket a rendszer képes automatikusan letölteni és telepíteni – mindezt pedig továbbra is teljesen ingyenesen. A rendszer és a hozzá kapcsolódó útmutató egyaránt elérhető magyarul.

Az Ubuntu fél évente jelentkezik újabb kiadással, ami azt jelenti, hogy mindig legfejlettebb technológiákat és a legújabb szolgáltatásokat használhatja. Az új kiadásokra egyszerűen és ingyenesen frissíthet. A frissítésnél megmaradnak a beállításai, adatai, csak a rendszer és az alkalmazások lesznek újabbak. A frissítéshez mindössze néhány kattintásra van szükség, az Ubuntu automatikusan elvégzi a szükséges csomagok letöltését és telepítését.

A telepítéshez egyetlen CD-re van szüksége, és az egész kevesebb, mint 25 percet vesz igénybe. Sőt, akár a CD-ről azonnal, már a telepítés előtt elkezdheti használni a rendszert. Jól hangzik? Akkor töltse le az Ubuntut, próbálja ki, és győződjön meg róla személyesen is!

1 megjegyzés: