2011. október 16., vasárnap

Opera böngésző újdonságok

A mobilos Operák legfrissebb verziói, az Opera Mini 6.5 és az Opera Mobile 11.5.
Elősorban a Presto motort frissítették 2.9.201-re, ami majdnem megegyezik a legutóbbi PC-s előzetessel, de egy fontos elem, a Ragnarök nevű HTML5 feldolgozó kimarardt belőle. Ennek ellenére a népszerű HTML5-ös tesztoldalon 295+9 pontot kap. Ezen felül némi felhasználói felületbeli módosításokat kapott, például itt is megjelent a címsorbeli csillag az oldal gyors könyvjelzőzéséhez. Ezen túl mind a Mobile, mind a Mini kapott egy aloldalt, ahol megnézhetjük, hogy a Turbó funkció mekkora adatforgalmat spórolt már meg nekünk.



Bár a mobilos böngészők egyre népszerűbbek, és a Mobile sosem állt rosszul ezen a téren, az Operások érdeklődésének homlokterébe mégis az Opera 12 alfája került. Nos, örömmel jelenthetem, hogy az előzetes várakozásoknak megfelelően az Opera bejelentette, hogy a 12-es verzió tartalmazni fogja a hardveres gyorsítást, mindezt WebGL támogatással karöltve.
Nem csak ez volt az egyetlen újítás. A  friss jövevény újraírt JavaScript motort, javított témázhatóságot és még több funkciót kapott - utóbbi mibenlétét nem közölték. Ezen felül megemlékeztek az új olvasó módról, ami leginkább a Safariból lehet ismerős. Ez arra jó, hogy a honlap tartalmát a háttérbe szorítva csak és kizárólag az általunk olvasott cikkre fókuszálhassunk.



Mondanom sem kell hogy én már Operát használok PC-n és Androidon is.
Az én igényeimet ez a böngésző kielégíti és számomra jobb mint a vetélytársak böngészői.
Nincs szükség lassító kiegészítőkel telepakolni, hogy okosodjon, mert már gyárilag eszes. ;)
Opera Turbo és a hírolvasó segítségével nem kell drága giga mobil előfizetésre költenem.
Nagyon ötletes és személyre-szabható a felhasználó felülete.
Minden platformon jól működik és szinkronizálható.



Opera Sugó
magyaropera.blog.hu
Innovációk Operában
Fedezd fel az Operát!

youtube.com/user/operasoftware 
opera.com




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése